Wrede cosmeticaverkoop verboden in de EU

Wrede cosmeticaverkoop verboden in de EU

GAIA informeert
11 maart 2013

Maandag, 11 maart 2013: een dag om nooit te vergeten. Vanaf vandaag mag er in de hele Europese Unie geen nieuwe, op dieren geteste make-up, zeep, tandpasta enz. meer verkocht worden. Het orgelpunt van meer dan twintig jaar strijd, een schitterende overwinning op de wreedheid, waarvoor GAIA sinds zijn oprichting geijverd heeft.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: "De machtige lobbymachine van de traditionele cosmeticaindustrie heeft er alles aan gedaan om het verbod voor onbepaalde tijd te doen uitstellen. Ze zijn er niet in geslaagd. Nooit opgeven, doorzetten, volhouden: zo hebben wij onze slag thuisgehaald voor de dieren. Met de kracht van ons hart en steeds in nauwe samenwerking met onze collega's van de Europese Coalitie voor de Beëindiging van Dierproeven en Eurogroup for Animals, die door GAIA vertegenwoordigd worden in België." GAIA-directeur Ann De Greef: "Van harte dank aan al onze leden, supporters en sympathisanten, die de afgelopen twintig jaar deelgenomen hebben aan onze acties, onze petities tekenden en zo bijdroegen tot een historische overwinning voor de dierenbeweging".

Meer nieuwsberichten over:

Teken onze petitie tegen dierproeven voor schoonmaakproducten!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.