Bontproductie: een regelrechte horror

Elk jaar sterven miljoenen dieren voor de productie van bont. De overgrote meerderheid wordt opgefokt in draadkooien en vervolgens vergast of anaal geëlektrocuteerd.

Animal in cage

Sommige van deze dieren worden in het wild gevangen door pelsjagers. Elk jaar komen vele wezels, bevers, lynxen, coyotes en zelfs wolven vast te zitten in pijnlijke vallen, waarna ze meestal een trage en pijnlijke dood sterven. In een wanhopige poging om te ontsnappen bijten sommige dieren zelfs hun eigen ledematen af

Bob cat trapped

De productie van bont is niet enkel wreed voor dieren, maar ook schadelijk voor het milieu. Bontkwekerijen en leerlooierijen produceren grote hoeveelheden afval en lozen giftige stoffen in de bodem en in waterwegen. Hierdoor wordt het milieu zwaar aangetast.

Bovendien zijn de vallen, die door de jagers worden gebruikt, in de meeste gevallen niet “selectief”. Dat wil zeggen dat ze op regelmatige basis ook bedreigde dieren en huisdieren verminken en doden.

Vraag Max Mara om te stoppen met de verkoop van bont

U kan vandaag nog helpen een punt te zetten achter dit lijden door een bericht te sturen naar Max Mara. Laat uw stem horen: vraag het merk om voorgoed af te zien van bont!

Max Mara gaat echter door met de verkoop van mode vervaardigd uit bont, steunt daarbij de bonthandel en sluit daarmee de ogen voor veel dierenleed. Max Mara zou het voorbeeld moeten volgen van andere grote modemerken door dierenwelzijn boven winstbejag te stellen.

Ann De Greef
Directeur van GAIA