Wanneer u zich kandidaat stelt om een dier te adopteren via de adoptiedienst van GAIA, geeft u de dieren, die aan GAIA werden toevertrouwd, een nieuwe warme thuis.

Wil u op uw eigen manier uw steentje bijdragen aan onze strijd door een dier te adopteren? Heeft u zin om uw huis (of tuin) open te stellen voor dieren, die op zoek zijn naar een nieuwe familie? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Hoe verloopt een adoptie?

Sommige dierenvrienden kiezen ervoor om ook na hun dood te blijven strijden voor meer dierenwelzijn. Wanneer iemand GAIA opneemt in zijn of haar testament, bieden we automatisch de mogelijkheid om de huisdieren van de persoon in kwestie op te vangen na overlijden. Zo wordt ervoor gezorgd dat de dieren in geen geval in een asiel of een opvang terecht komt. GAIA kan steunen op een netwerk van vertrouwde en geverifieerde adoptiegezinnen om bij een overlijden de persoon of familie te vinden, die het best bij het achtergebleven dier past. Zo wordt er altijd voor gezorgd dat er aan de specifieke noden van elk dier wordt voldaan. 

U kan GAIA steunen door u aan te sluiten bij ons adoptienetwerk en zo een dier, dat ons in het kader van een testament werd toevertrouwd, een warme nieuwe thuis te geven. 

Let wel: de dieren in kwestie komen in ons netwerk terecht bij het overlijden van hun menselijke metgezel. Dit betekent dat u de leeftijd, het ras en de kleur van het dier niet zal kunnen kiezen.

stappen adoptie

De verschillende stappen van het adoptieproces

Wat kost de adoptie?

De adoptie en het eerste dierenartsbezoek kosten niets.

Bij het eerste dierenartsbezoek zorgen wij ervoor dat het dier in orde is met de wettelijke voorschriften. In geval van de adoptie van een kat, bijvoorbeeld, moet deze gechipt, geregistreerd en gesteriliseerd zijn.