Image
evacuatie puppy house
Het Animal Disaster Team (ADT), dat enkele maanden geleden werd opgericht door GAIA, evacueerde de 12 resterende honden (11 pups en een moederdier) bij Dierenplezier (alias Puppy House, alias Happy Doggy) nadat de handel zijn faillissement had aangegeven. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch nam persoonlijk deel aan de operatie.
18 januari 2024

Daarmee valt na 10 jaar strijd het doek over deze beruchte hondenhandel, die in oktober 2023 nog veroordeeld werd wegens dierenmishandeling door het Antwerpse Hof van beroep en onlangs het faillissement had aangegeven.

Het is de curator die de hulp van GAIA heeft ingeroepen om voor de honden een goed onderkomen te vinden. 

Levende puppy’s in afvalcontainer

De eerste strafklachten tegen de zaakvoerders, mijnheer Clerckx en zijn echtgenote, werden door GAIA neergelegd in 2014. Beiden werden op 18 oktober 2023 veroordeeld voor dierenmishandeling door het Hof van Beroep van Antwerpen. En terecht, want wie levende puppy’s in de afvalcontainer gooit, moet een halt toegeroepen worden. Het is dan ook een goede zaak dat er geen honden meer verkocht zullen worden op het voormalige adres van Puppy House in Boechout.

Het einde van een lange en moeizame strijd

De strijd tegen de malafide handelaars uit Boechout, die GAIA sinds 2014 voerde, was allesbehalve makkelijk. De bevoegde instanties slaagden er niet altijd in om de ernst van de situatie in te schatten. Het is uiteindelijk dankzij de moedige getuigenissen van ex-personeelsleden dat het Hof van Beroep van Antwerpen Clerckx en zijn echtgenote op 18 oktober 2023 veroordeelde wegens dierenmishandeling en hen strenge straffen oplegde. 

Broodfok

Gerelateerde nieuwsitems