Image
Chat grognon
Brussel, vrijdag 19 april 2024 - Uit bezorgdheid dat een parlementaire goedkeuring van de Dierenwelzijnscodex de weg zou vrijmaken voor een Brussels verbod op onverdoofd slachten, heeft de Parti Socialiste de behandeling van de Codex vanochtend nog maar eens geblokkeerd.
19 april 2024

Het verzoek van de PS om de tekst terug te verwijzen naar de Raad van State werd medeondertekend door de PTB, Vooruit en de onafhankelijke parlementsleden Fouad Ahidar, Véronique Lefrancq en Michael Vossaert. Deze procedure, die waarschijnlijk enkele weken in beslag zal nemen, is volledig overbodig aangezien de Raad van State zijn advies over de Codex al heeft uitgesproken.

Dat Vooruit het verzoek van de PS mee ondertekende is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. De partij heeft altijd luid en duidelijk verklaard voorstander te zijn van een verbod op onverdoofd slachten in Brussel.

Deze zet toont nogmaals aan hoe de PS, die de PTB en Vooruit achter zich wist te scharen, gebruik maakt van antidemocratische methodes om de belangen van een bepaalde gemeenschap te dienen ten koste van het dierenwelzijn.

De zaak is in dit stadium echter nog niet helemaal verloren. Mits er gestopt wordt met de politieke spelletjes van de socialisten bestaat er nog een kans dat de Dierenwelzijnscodex door het huidige Parlement gestemd kan worden.

Brussel

Gerelateerde nieuwsitems