De nerts heeft geen stem. U wel!

De nerts heeft geen stem. U wel!

GAIA informeert
24 februari 2014

Is Wouter Beke doof? Doof voor de hulpkreten van 160 000 weerloze nertsen die in ons land in krappe kooien hun leven moeten slijten voor de bontindustrie? Doof voor de stem van zijn eigen achterban? Uit een opiniiepeiling van IPSOS blijkt immers dat 79% van de cd&v-kiezers gewonnen is voor een verbod op pelsdierkwekerijen.

Toch is de CD&V momenteel de enige politieke partij die nog niet voor een verbod op pelsdierhouderijen is. Schrijf naar Wouter Beke en vraag hem kordaat, maar beleefd zich met zijn partij aan te sluiten bij de andere politieke partijen die pelsdierkwekerijen in ons land aan banden willen leggen. Zijn e-mailadres is info [at] wouterbeke [dot] be. Een voorbeelde-mail vind je hieronder. Je mag natuurlijk ook een eigen mail schrijven. Ben je lid van cd&v of heb je een mandaat bij de partij, meld het dan zeker in je e-mail.

Stuur je e-mail zo snel mogelijk, want er komen steeds meer aanvragen voor pelsdierkwekerijen op Belgisch grondgebied bij. Cd&v haalt aan dat wanneer België de kwekerijen verbiedt, de productie zich zal verplaatsen waar de dieren het slechter zouden hebben. Maar dan gaat men er ten onrechte van uit dat pelsdieren het in België beter hebben. Bovendien is er is ook absoluut geen reden om niet uit te gaan van onze eigen morele normen en waarden. GAIA is overtuigd dat niet de productie maar het verbod zich zal verplaatsen naar het buitenland. Groot-Brittannië, Bulgarije, Oostenrijk, Kroatië, Slovenië en Bosnië-Herzegovina stelden reeds een verbod in en in enkele andere landen liggen initiatieven klaar in het Parlement. Ook in Nederland, de derde grootste wereldproducent met 5,5 miljoen nertsen, komt er een einde aan de nertsenproductie voor bont. Bovendien: hadden we moeten wachten om de slavernij of de kinderarbeid aan banden te leggen tot dat wereldwijd het geval was, dan hadden we nu nog altijd nergens gestaan.

Voorbeeld email:

Geachte heer Beke,

Ik verneem dat uw partij nog geen standpunt heeft ingenomen voor een verbod op pelsdierhouderijen. Samen met de overgrote meerderheid van de bevolking - over alle partijgrenzen heen - en de verschillende politieke partijen, ben ik van mening dat het houden en doden van dieren voor hun pels aan banden gelegd moet worden. Heel wat andere landen hebben dit al gedaan. Ik kijk alvast uit naar uw antwoord en zal hiermee rekening houden op 25 mei in het stemhokje.

Met vriendelijke groeten,

Enkele jaren geleden maakte GAIA een videoreportage over pelsdierkwekerijen. Klik hier om het filmpje te bekijken.. Meer lezen over het onderwerp? Klik hier

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.