Massimo Dutti, Zara en Bershka bannen bont

Massimo Dutti, Zara en Bershka bannen bont

GAIA informeert
10 februari 2014

Brussel, 10 februari 2014. De Spaanse modegigant, Inditex, stopt wereldwijd met de verkoop van bont. Inditex groepeert bekende ketens als Zara, Massimo Dutti en Bershka en is een van de grootste moderetailers ter wereld. Met deze beslissing ondershrijft de modegigant de 'bontvrij'-verklaring van de Fur Free Alliance (FFA), in België vertegenwoordigd door GAIA. "Meer en meer bedrijven hebben het gehad met bont en dat is goed nieuws voor pelsdieren." zegt Ann De Greef, directeur van GAIA.

Krachtig signaal

Eerder keerden al meer dan 300 merken bont de rug toe door de 'bontvrij'-verklaring van de FFA te ondertekenen. "De beslissing van Inditex is een krachtig signaal dat bont op zijn retour is. Hopelijk volgen andere merken nu snel." aldus Ann De Greef.

Inditex groepeert meer dan 100 bedrijven in de textielbusiness met 6000 winkels in meer dan 400 steden op 5 verschillende continenten.

De Fur Free Alliance is een internationale coalitie van 42 dierenrechtenorganisaties die gezamenlijk campagne voeren tegen de bontindustrie.

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.