Bontproductie officieel verboden in het Brussels Gewest

Bontproductie officieel verboden in het Brussels Gewest

Resultaat
21 april 2017

Het Brussels Parlement heeft zich unaniem uitgesproken voor het voorstel van ordonnantie van Staatssecretaris voor Dierenwelzijn, Bianca Debaets, om bontkwekerijen te verbieden.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is zo de tweede regio in België (na Wallonië) die pelsdierhouderijen verbiedt. GAIA, die reeds jarenlang strijdt om een einde te maken aan het verschrikkelijke, vermijdbare leed van dieren die gekweekt worden voor bont, reageert verheugd op dit nieuws en hoopt dat de Vlaamse regering snel de nodige maatregelen zal treffen in navolging van zijn Brusselse en Waalse collega’s.

In het Brussels Gewest zijn vandaag geen nertsenkwekerijen actief maar dat betekent niet dat potentiële kwekers geen vergunning kunnen aanvragen. Met deze nieuwe wet heeft Brussels Staatssecretaris voor Dierenwelzijn, Bianca Debaets, de nodige preventieve stappen gezet om de productie van bont in de regio in de toekomst onmogelijk te maken.

In dezelfde tekst gaat het Brussels Parlement er ook mee akkoord om de controles en sancties tegen dierenmishandeling op te voeren en te verstrengen. Het Brussels Gewest neemt dierenmishandeling heel ernstig: boetes van 50 000 tot 300 000 euro en 2 tot 3 jaar celstraf voor inbreuken op de wetgeving dierenwelzijn. Tweemaal goed nieuws dus!

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.