Zondag GAIA-dag: drie ministers van dierenwelzijn op de sofa

Zondag GAIA-dag: drie ministers van dierenwelzijn op de sofa

Evenement
21 oktober 2014

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts, Brussels staatssecretaris van Dierenwelzijn Bianca Debaets en Waals minister van Dierenwelzijn Carlo Di Antonio zijn zondag, 19 oktober top of the bill op de GAIA-Dag, een ontmoetingsevenement met een hoog gezelligheidsgehalte voor al wie zich bekommert om het wel en wee van dieren. Een primeur: de drie gewestelijke ministers van dierenwelzijn samen op de sofa voor een boeiend panelgesprek over hun beleidsintenties en andere dierenwelzijnaangelegenheden.

Op het programma staan verder nog andere indringende sofagesprekken, die u in woord en beeld meevoeren op de weg die GAIA volgt naar een steeds diervriendelijkere samenleving. GAIA zet een mystery guest in de schijnwerpers: de dierenheld van het jaar, een dik verdiende onderscheiding wegens buitengewone moed waarmee zij haar eigen leven op het spel zette om een volkomen hulpeloos dier te redden. Voor de muzikale omlijsting zorgt Liliane Saint-Pierre, die dit jaar haar 50ste zangcarriereverjaardag vierde. Als trouwe GAIA-aanhangster van het eerste uur wordt ook zij in de bloemetjes gezet. Franz Goovaerts, een Waalse zanger, die in 2006 tot 's werelds beste Elvis Presley Tribute Artist werd verkozen in Memphis, de thuishaven van The King, geeft een staaltje van zijn zang- en imitatietalent ten beste. Zondag GAIA-Dag wordt gepresenteerd door Anne De Baetzelier.

Doorlopend kan u in het GAIA-museum een bezoekje brengen aan de tentoonstelling: 'De twaalf werken van GAIA' annex een tentoonstelling, die gericht is op het onderwijs. Wie deelneemt aan de speciale GAIA-tombola maakt kans op prachtige en waardevolle prijzen.

Wie de acties en campagnes van GAIA verder wil ondersteunen, vindt in de GAIA-shop zeker zijn gading. En de uiteraard vegetarische kleinkeuken biedt u de gelegenheid om de hele namiddag uw kleine en grotere honger te stillen en uw dorst te lessen. De jongsten kunnen zich uitleven in het springkasteel en voor de viervoeters onder de aanwezigen voorziet GAIA een speciaal plekje.

Zondag GAIA-DAG is opgevat als een wervelende, interactieve namiddagshow, die opgenomen wordt voor een (fictieve) TV-uitzending. De aanwezigen, verenigd in één groot hart voor dieren, vormen het publiek. De inkom is gratis.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.