Image
16 december 2015

Op 4 december vond een onderhoud plaats tussen de GAIA-directie en Rudy Hulsman, algemeen directeur van Quick BeLux. Het resultaat van die meeting? De fastfoodketen zet een belangrijke eerste stap om de kiponvriendelijke kooi-eieren te bannen van het menu, maar het blijft onvoldoende om het welzijn van de legkippen te garanderen.

Voor zijn mayonaise en andere sauzen die afzonderlijk worden verkocht, schakelt de fastfoodketen vanaf mei 2016 over naar een kipvriendelijker alternatief voor kooi-eieren. Blijven over: de kooi-eieren in de sauzen op de hamburgers, de kooi-eieren in de salades en in de desserts van Quick. GAIA is positief over de eerste belangrijke stap van Quick, maar we blijven aandringen op een volledige omschakeling naar kipvriendelijkere alternatieven voor kooi-eieren.

Het feit dat Quick, na vijf jaar radiostilte, eindelijk over de brug komt, is het directe gevolg van onze acties op het terrein en online, maar ook van de niet aflatende inzet van onze vrijwilligers en sympathisanten. Onze acties blijven voortduren, net zolang tot er voldoende garanties geboden worden over het welzijn van de legkippen.

Boycot-cot

Door middel van zijn Boycot-cot acties is GAIA er de voorbije jaren al in geslaagd om verschillende grote ketens en merken te overtuigen om geen kooi-eieren meer te gebruiken. Als nu ook Quick kiest voor meer kipvriendelijke alternatieven, redden we opnieuw duizenden kippen uit hun vreselijke kooien. Het lot van kooikippen is bekend: frustraties en afwijkend gedrag, zoals stress, agressie, veren pikken, kannibalisme en zelfverminking.

En nu is het aan u! Blijf schrijven naar het management van Quick, tot de keten beslist om kooi-eieren helemaal van het menu te bannen. Protesteer in enkele muisklikken via deze link (of in het menu aan de rechterkant).

U kunt het lot van de legkippen ook verbeteren door kipvriendelijker te eten. Een volledige lijst van voedingsmerken zonder kooi-eieren vindt u hier.