Op een zondag in de Zonnegloed

Op een zondag in de Zonnegloed

06 januari 2020

Onverwacht mochten we, mijn man en ik, dankzij GAIA een dagje dierenverzorger zijn in de Zonnegloed. Een sanctuary voor ‘afgedankte’ of mishandelde (wilde) dieren waar ze helemaal zichzelf mogen zijn. Er wordt niets meer van hen verwacht, geen kunstjes, niet kweken, geen mishandelingen meer. Gewoon een fijne, veilige oude dag beleven. Klinkt fantastisch, nietwaar?

En dat was het ook. Dierenverzorger Bart, een van de anciens, gaf ons een warm welkom en nam ons direct mee naar de beren, waar vooral het verhaal van Mimi ons diep raakte. Als welpje in het wild was ze ontvoerd door jagers die haar moeder hadden doodgeschoten. Deze onmensen verkochten haar aan een restaurant waar ze jaren doorbracht in een donker betonnen kot. Gelukkig is ze nu in liefdevolle en capabele handen. Het was dan ook heel verwarmend om voor dit prachtige en indrukwekkende wezen te mogen zorgen.

Eigenlijk was de hele Zonnegloed warm en liefdevol. Het sanctuary doet zijn naam eer aan. Elke verzorger/ster maakte op ons een zeer toegewijde, hartelijke indruk met een enorme liefde voor de dieren. Iedereen doet zijn uiterste best om de bewoners een zo fijn en natuurgetrouw mogelijk leven te geven. Dat konden we van dichtbij zien want na de beren gingen we naar de kamelen Joep en Nelis, de elanden, de hooglandrunderen om dan in de namiddag het eten voor de aapjes klaar te maken en hen te voeren. Hoe tof was dat, die gekke diertjes en hun capriolen.

De dag werd veel te snel afgesloten bij de roofdieren. We hadden gerust nog uren kunnen doorgaan. Alvorens we vertrokken, toch nog snel even naar het gezellige winkeltje om een souvenir te kopen waarbij de opbrengst integraal voor het park is bestemd. Karel, de eigenaar, kwam nog even een babbeltje slaan en ons persoonlijk vragen of alles goed verlopen was. Kortom, echt iedereen in de Zonnegloed heeft het hart op de juiste plaats en zet zich 200 procent in voor hun prachtige goede doel. Een ervaring om niet te vergeten. Bedankt aan Bart, Stefanie, Esther, Karel en alle anderen. Wij komen zeker nog terug!

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.