Lesley-Ann Poppe op de Meir met fotoautomaat tegen foie gras

Lesley-Ann Poppe op de Meir met fotoautomaat tegen foie gras

GAIA informeert
16 december 2013

Lesley-Ann Poppe en Michel Vandenbosch hebben vandaag samen met vrijwilligers van de dierenrechtenorganisatie GAIA de Antwerpenaar uitgenodigd om een engagement te nemen om op 24 december geen foie gras te eten. Voorbijgangers op de Meir konden dat op een originele manier duidelijk maken door een duck face foto te maken in het anti foie gras fotoautomaat van GAIA. Met de actie 'Maak een Duck Face om eenden te redden' kondigt GAIA de Dag Zonder Foie Gras aan.

Uit een opiniepeiling van onderzoeksbureau IPSOS blijkt dat de meeste mensen enkel foie gras eten op kerstavond of als het hen aangeboden wordt. Maar omdat één dag per jaar al te veel is en omdat het onmogelijk is foie gras te produceren zonder dierenleed, lanceert GAIA de Dag Zonder Foie Gras op 24 december. GAIA roept iedereen op geen foie gras te eten op kerstavond en dat op ludieke manier te tonen.

Duck face voor eenden In een fotoautomaat konden voorbijgangers op de Meir een duck face (letterlijk: eendengezicht) foto maken. De mobiele fotoautomaat trekt de komende dagen nog naar Brussel (17/12 Nieuwstraat aan Inno), Gent (19/12 W.Wilsonplein), Charleroi (20/12 rue de la Montagne) en Namen (18/12 place de L'Ange).

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.