Het geheim van GAIA: Michel Vandenbosch wordt vader… van nieuw boek!

Het geheim van GAIA: Michel Vandenbosch wordt vader… van nieuw boek!

GAIA informeert
17 maart 2016

Michel Vandenbosch is weer vader geworden. Jawel, u leest het goed. Vader van zijn derde boek: ‘De Werken van GAIA - 30 jaar op de bres voor dieren en hun rechten’. Benieuwd naar het geheim van GAIA om ons land diervriendelijker te maken, om dierenwelzijn op de maatschappelijke én politieke agenda te plaatsen? Tuk op meeslepende verhalen en anekdotes? Bestel dan meteen uw exemplaar!

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch leidt u in zijn derde boek als bevoorrechte getuige mee langs alle veranderingen die hij en GAIA realiseerden sinds zijn ‘Damascus-moment’ in 1985. Toen besefte Vandenbosch waarvoor hij in de wieg was gelegd: de strijd voor een samenleving waarin dieren steeds waardiger behandeld worden, waarin een dier niet ‘iets’ maar wel ‘iemand’ is. Alsof u het allemaal vanop de eerste rij mee beleeft.

De mythische halfgod Hercules bracht 12 werken tot een goed einde. Een koud kunstje in vergelijking met de 15 werken die een gewone sterveling als Michel Vandenbosch op zijn schouders nam met GAIA, de dierenrechtenorganisatie die hij in 1992 oprichtte. Een aantal van die Mission: Impossibles is vervuld. Andere zijn zo goed als afgerond. Nog andere behoren tot de categorie ‘Werven van GAIA’, waaraan Vlaanderens bekendste dierenadvocaat onvermoeibaar voortbouwt.

Kortom, dit boek is het ongewoon boeiende relaas van een gedreven hervormer, die in de loop van zijn leven al vele watertjes heeft doorzwommen en tal van stormen heeft doorstaan. ‘De Werken van GAIA - 30 jaar op de bres voor dieren en hun rechten’ is ook het eindresultaat van bijna vier jaar noest en geestdriftig schrijfwerk. Allemaal voor de dieren!

Michel Vandenbosch:

Ik sta waarvoor ik sta en ik kan niet anders. … Dromen mag, zolang je maar de voeling met de realiteit niet verliest. Door de jaren heen ben ik geëvolueerd van een activistische profeet, een soort fluwelen morele kruisvaarder die oorspronkelijk de nadruk legde op de ethisch ideale praxis, naar een sociaal-politieke hervormer, gespecialiseerd in maatschappelijke veranderingsprocessen, bij wie hoopvol idealisme en realisme elkaar kruisen

18 maart 2016: een onvergetelijke avond

De nieuwste pennenvrucht van Michel Vandenbosch werd op 18 maart gedoopt, in Hotel Plaza in Brussel. "Een onvergetelijke avond in mijn 30-jarige carrière als dierenadvocaat", glundert de GAIA-voorzitter.

Bekijk hier de video en de foto's:

Bestel uw exemplaar van Michels boek

  • ‘De Werken van GAIA - 30 jaar op de bres voor dieren en hun rechten’ is te koop in de Vlaamse boekhandels en via de gekende online webwinkels.
  • U kunt het boek ook online bestellen via deze link. Hou rekening met een verzendingstijd van max. 10 werkdagen. Michel Vandenbosch staat de auteursopbrengsten van zijn boek uiteraard af aan GAIA, ten voordele van de dieren.

Foto's: GAIA / Luc Peet / Marco Mertens

Michel leest voor uit zijn boek

Over het schaap Beau, dat in 2000 door GAIA werd gered van een pijnlijke rituele dood:

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.