GAIA te gast op klimaatdag

GAIA te gast op klimaatdag

GAIA-actie
02 september 2019

Het educatieteam van GAIA geeft elke schooldag les op onze Vlaamse, Brusselse en Waalse scholen. Onlangs waren ze te gast bij het VLOT! in Lokeren. Als antwoord op de klimaatproblematiek organiseerden de leerkrachten een klimaatdag.

Het is al lang geen publiek geheim meer dat de vleesindustrie in grote mate bijdraagt tot de opwarming van de aarde. Het waren de leerlingen zelf die gevraagd hadden om GAIA uit te nodigen als gastspreker. Een van de thema’s in onze presentatie is de manier waarop dieren gekweekt worden om vlees, eieren en melk aan de laagste prijs te produceren. Daarnaast bekeken we ook de verantwoordelijkheid van de consument: wat kunnen we zelf doen om de dieren een beter leven te bieden?

Fien van het educatieteam van GAIA: “Het is positief dat er op een dag waar er nagedacht werd over het klimaat ook ruimte was om over de dieren te praten.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.