Image
Jean-Claude Van Damme
13 juni 2022

“Alstublieft, doe het voor de dieren”

Ook Jean-Claude Van Damme is buitengewoon verontwaardigd over het resultaat van de stemming over het verbod op onverdoofd slachten, vorige week in het Brussels parlement. In een video die dierenrechtenorganisatie GAIA verspreidde, roept de Hollywoodster de Brusselse parlementsleden op om vrijdag 17/6 het Brussels verbod op onverdoofd slachten alsnog goed te keuren in plenaire zitting, en een einde te maken aan het wrede dierenleed.

GAIA is uiteraard blij met de steun van Jean-Claude Van Damme. De geboren Brusselaar bewees in het verleden al dat hij GAIA in zijn hart draagt en zeer bekommerd is om de dieren. Dit in tegenstelling tot de Brusselse parlementsleden die om de haverklap lippendienst bewijzen aan het dierenwelzijn, maar in de praktijk het dierenleed dat veroorzaakt wordt door onverdoofd slachten in stand houden.

We hopen dan ook dat de Brusselse parlementsleden alsnog hun hart zullen tonen en hun verstand gebruiken vrijdag, in het belang van de dieren. En dat het verbod op onverdoofd slachten goedgekeurd wordt.

EXTREEM DIERENLEED

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “Als zelfs de wetenschappelijk bevestigde realiteit van het extreme dierenleed noch de arresten van de hoogste gerechtshoven, die de Vlaamse en Waalse verboden op onverdoofd slachten valideerden als het billijke evenwicht tussen godsdienstvrijheid en het belang van het dierenwelzijn, voor Brusselse parlementsleden niet overtuigend zijn om duizenden dieren vermijdbaar lijden te besparen, wie weet kan Jean-Claude Van Damme het Brussels Parlement ertoe aanzetten om de ethisch meest verantwoorde, meest vooruitstrevende en meest gerechtvaardigde beslissing te nemen in het belang van de zwakste en meest kwetsbare partij, de dieren. En de enige juiste beslissing conform de moderne normen en waarden met betrekking tot de behandeling van dieren anno 2022 in onze democratische rechtsstaat, is de uitzondering voor religieus gemotiveerde slachtingen niet meer toe te laten, het onverdoofd slachten ook in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te verbieden en verdoving op te leggen.”

NOODTOESTAND

We verkeren in een noodtoestand voor duizenden dieren als het onverdoofd slachten vrijdag niet verboden wordt, en onverdoofd geslachte schapen en runderen de ergste pijnen blijven lijden in Brussel.

Op Vrijdag 17/6 wordt in het Brussels parlement gestemd over de conclusies in het verslag van de commissie Leefmilieu en Dierenwelzijn en over de tekst van het ordonnantievoorstel. Die commissie stemde vorige week over de ordonnantie die een verbod op onverdoofd slachten beoogt, ingediend door DéFi, Open Vld en Groen, met de steun van N-VA en MR. Het resultaat was toen zes-zes, en drie onthoudingen.

Mail de Brusselse parlementsleden via deze link uw mening en overtuig hen om voor het verbod op onverdoofd slachten te stemmen.

Dit is een optionele caption