GAIA FELICITEERT PRADA: MODEGIGANT GAAT BONTVRIJ

GAIA FELICITEERT PRADA: MODEGIGANT GAAT BONTVRIJ

Resultaat
22 mei 2019

Vandaag heeft het wereldbekende Italiaanse modehuis PRADA, gespecialiseerd in luxegoederen, aangekondigd dat het geen dierenbont meer zal gebruiken in zijn ontwerpen of nieuwe producten vanaf de ‘lente-zomercollectie 2020’. Zodra de nog bestaande voorraad uitgeput is, stopt PRADA helemaal met de verkoop van producten, die nog bont bevatten. De aankondiging van de Prada Group komt er na een jaar constructief overleg tussen het luxemerk en de Fur Free Alliance (een coalitie van meer dan 50 dierenrechtenorganisaties uit meer dan 40 landen waar voor België ook GAIA deel van uitmaakt). 

"De Prada Group zet zich in voor innovatie en is sociaal geëngageerd”, aldus Miuccia Prada. “Ons bontvrij beleid – dat bereikt werd na constructief overleg met de Fur Free Alliance is een verlengstuk van dat maatschappelijk engagement. Door ons te concentreren op innovatieve materialen kan Prada nieuwe grenzen van creatief design verkennen en tegelijkertijd voldoen aan de vraag naar ethische producten.”

De toekomst is bontvrij
"Wereldwijd wordt bont steeds meer naar het verleden verbannen”, zegt GAIA-directeur Ann De Greef. “Er is geen maatschappelijk draagvlak meer voor. Precies omdat voor het overgrote deel van de consumenten bont teert op de ellende van pelsdieren. De meeste mensen vinden het bovendien onaanvaardbaar en onverantwoord dat dieren gedood worden om van hun pels bontjassen en -accessoires te maken. Dat na Versace, Armani en Hugo Boss, nu ook een mode-icoon als Prada bekend maakt geen bont meer te gebruiken, bewijst die tendens, die zich doorzet. De toekomst is bontvrij!”

"Wij juichen de beslissing van de Prada Group toe", zegt Joh Vinding, voorzitter van de Fur Free Alliance (FFA). “Het bedrijf sluit zich nu aan bij een groeiende lijst van bontvrije merken die inspelen op de veranderende houding van de consument ten opzichte van dieren.” Brigit Oele, programmamanager voor FFA, vult aan: “Prada Group was een van de bedrijven die het snelst opteerde voor bontvrije productie van zodra het overleg met de FFA iets meer dan een jaar geleden van start ging. Inmiddels onderschrijven reeds zo’n 1.000 bedrijven het ‘Fur Free Retailer Program’ van de FFA. Het bewijs dat deze wereldwijde beweging snel aan kracht wint. Het is dan ook zeer onwaarschijnlijk dat bont ooit zal terugkeren als een maatschappelijk aanvaardbare trend. Dit is een geweldige dag voor de pelsdieren!” 

Het Handelaars zonder bont-programma vindt u hier: https://www.gaia.be/nl/handelaars-zonder-bont-programma

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.