Kledingmerken zonder bont

Kledingmerken zonder bont

GAIA informeert
17 oktober 2016

Handelaars zonder bont programma

Wilt u zich enkel nog kleden in merken die geen bont verkopen? Dan heeft u groot gelijk. GAIA kan u helpen de juiste keuzes te maken!

Of ze nu opgesloten zitten in krappe kooien of gevangen worden in de vrije natuur, de wilde dieren die uiteindelijk gedood worden voor hun pels worden bijzonder wreed behandeld. Als lid van de internationale coalitie ‘Fur Free Alliance’, onderhandelt GAIA met grote kledingmerken om niet langer dierenbont te verkopen en het Fur Free Retailer (Handelaars zonder bont) programma te ondertekenen.
Via dit programma worden consumenten op de hoogte gebracht van de werking van de bontindustrie en kunnen ze bewuste kledingkeuzes maken.

De kledingmerken die zijn opgenomen in de lijst van ‘Handelaars zonder bont’ verkopen geen dierenbont meer. Ze worden verkocht op de Belgische markt via een verkooppunt of een eigen (on-line) winkel. Het Fur Free Retailer programma betreft enkel de keuze om geen dierenbont meer te verkopen. Handelaars die aangesloten zijn bij dit programma kunnen wel nog leder, wol of andere producten van dierlijke oorsprong op de markt brengen.

Kledingmerken die geen bont meer verkopen

Hier vindt u de niet-exhaustieve lijst van kledingmerken die vertegenwoordigd zijn op de Belgische markt en die het 'Handelaars zonder bont' programma ondertekend hebben:

Winkels (eigen merk)

Winkels (verschillende merken)

Webwinkels

Wilt u zich als kledingmerk bij het Fur Free Retailer programma aansluiten?

Wanneer u als bedrijf het Fur Free Retailer programma onderschrijft, geeft u een duidelijk signaal aan miljoenen consumenten die dierenwelzijn ter harte nemen. Vermelding op de ‘Handelaars zonder bont’ lijst is volledig gratis. Wij vragen u enkel het formulier te ondertekenen waarmee u aangeeft vanaf die bepaalde datum geen kledingstukken of accessoires in dierenbont meer te verkopen. De ‘Handelaars zonder bont’ lijst is een initiatief van de internationale Fur Free Alliance, waar GAIA als Belgische partner deel van uitmaakt en die wereldwijd op de steun van miljoenen sympathisanten kan rekenen.
U kan het deelnameformulier hier downloaden. Indien u meer informatie wenst, kan u ons steeds contacteren via ons formulier.

  • pdf

    2017_bontvrijverklaring_ffr_voor_bedrijven.pdf

    Download pdf
Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.