Image
varken
Tot nu toe hebben we meer dan 206.000 Europeanen en 183 Europese parlementsleden kunnen overtuigen dat er een Europees Commissaris voor Dierenwelzijn moet worden aangesteld. Dit is het bewijs dat mensen beginnen inzien hoe belangrijk dierenwelzijn is.
18 januari 2023

In België was vroeger de minister van Landbouw ook bevoegd voor Dierenwelzijn, maar dat zorgde voor belangenconflicten omdat de economische belangen maar al te vaak voorrang kregen. Nu is er naast de minister van Landbouw ook een minister van Dierenwelzijn. En dat model willen we eveneens op Europees vlak bereiken. Er zijn genoeg studies die aantonen dat de Europese burger wil dat dieren beter beschermd worden door de EU-wetgeving.

Ook het Europees Parlement heeft al herhaaldelijk om een aanpassing in de wetgeving gevraagd, om zo dieren in de Europese Unie beter te beschermen.

Door de bevoegdheid Dierenwelzijn expliciet op te nemen in de titel van één van de huidige commissarissen, zal het domein dierenwelzijn meer aandacht krijgen.

Er zou dus geen extra commissaris worden aangesteld: de bevoegdheid Dierenwelzijn zal de verantwoordelijkheid worden van de commissaris die vandaag al bevoegd is voor Gezondheid en Voedselveiligheid.

Hebt u ook al getekend?

Hier vindt u nog 5 extra redenen waarom we een EU-commissaris voor dierenwelzijn nodig hebben: https://www.euforanimals.eu/nl-be

Europese Unie

Gerelateerde nieuwsitems