Image
13 maart 2018
Kies voor overheerlijke vegetarische alternatieven: voedzaam, lekker en je redt er heel wat dieren mee!
Vegetarische vol-au-vent
Ingrediënten
- 350 g quorn stukjes
- 250 g champignons
- citroensap (1 citroen)
- bloem
- boter
- ½ l (soja)melk
- ½ l groentebouillon
- Zout en peper
- Currypoeder
- Verse videetjes
Bereidingswijze
Zet de stukjes quorn onder de groentebouillon en breng ze zachtjes aan de kook.
Laat de groentebouillon een kwartiertje zijn werk doen, haal de stukjes eruit en vang het kookvocht op.
Reinig en snijd de champignons en bak ze in een beetje gesmolten boter (plantaardig).
Saus:
Smelt een beetje boter in een pan.
Neem de pan van het vuur en voeg een eetlepel bloem toe.
Giet er de (soja)melk en groentebouillon bij en laat de saus indikken tot een mooie roux. Bijkruiden met peper, zout en curry.
De citroen persen en die er voorzichtig onder mengen. Niet alles in een keer, want smaken verschillen: de saus mag maar een licht zuur accent hebben.
Meng de stukjes en de champignons onder de saus en vul de in de oven opgewarmde videetjes royaal.
Versier het bord met een beetje salade en puree (of frietjes als je er een echt feest wilt van maken!).
Pasta pesto vegetarische kip
Ingrediënten
- 400 gram quorn
- 8 eetlepels pesto
- 1 ui
- rode peper
- 2 tenen knoflook
- 100 gr rucola
- cherrytomaatjes
- zout/peper
- 1 teelepel Italiaanse kruiden
- 300 gr pasta
- evt. champignons, paprika, courgette
Bereidingswijze
Snijd de vegetarische kipfilet in stukjes.
Breng de vegetarische kip op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Snipper het uitje en snijd de rode peper en knoflook fijn.
Snijd ook de cherrytomaatjes in tweeën of vieren.
Giet een scheutje olie in een pan en bak de blokjes vegetarische kip gaar (circa 4-5 minuten).
Voeg vervolgens de ui, rode peper, cherrytomaatjes en knoflook toe.
Na circa 2 minuten voeg je de pesto toe en laat je het geheel opwarmen.
Serveer de pasta vegetarische kip-pesto met rucola.
Vegetarische kip-curry salade
Ingrediënten
- Vegetarische kippenblokjes
- 1,5 tot 2 theelepels kerrie
- 1 ui
- 3/4 eetlepels mayonaise of veganaise
- snufje zout/peper
- eventueel ananas
Bereidingswijze
Bak de quornblokjes en laat ze daarna eventjes afkoelen.
Meng de blokjes vervolgens met de veganaise of mayonaise, kerriepoeder en een snufje zout/peper.
Snijd de ui in ringen en eventueel de ananas in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de kip-curry salade.
Lekker op een broodje of toastje!
Vegetarische kipfilet met appelmoes en frietjes
Ingrediënten
- 400 g stukjes kip van de Vegetarische Slager
- Frietjes
- Een pot appelmoes
Bereidingswijze
Bak de stukjes kip tot ze lichtbruin zijn.
Leg ze op een bord, vergezeld van heerlijke frietjes en een paar eetlepels appelmoes.
Quorn curry
Ingrediënten
- 350 g blokjes quorn
- Satékruiden
- Kant en klare currysaus (of voeg currypoeder toe aan mayonaise)
Bereiding
Bak de quornblokjes enkele minuten in olijfolie. Kruid ze met satékruiden. Laat de blokjes afkoelen. Doe de blokjes in een hakmolen en maal ze fijn. Meng er de currysaus onder. Smeer de quorncurry op stokbrood of ciabatta. Versier met wat rauwkost. En smullen maar.
Andere vegetarische alternatieven
- Veganistische nuggets
*
• Nuggets Vegan Quorn
• Een van de vegetarische versies van de McChicken, de Maestro Wacko Guaco of van de McWrap
Chicken te koop bij McDonalds.