Image
Michel Vandenbosch en Anthony Godfroid, advocaat van Gaia
“De speeltijd is voorbij voor Felicanis-Hoeve Hoogland. GAIA vraagt de sluiting. En het lijkt erop dat die er gaat komen. De aanhouder wint”
28 augustus 2023

Acties na inval

Afgelopen vrijdag (25 augustus 2023) werden Michel Vandenbosch en GAIA advocaat Anthony Godfroid ontvangen door de burgemeester van Kasterlee, Ward Kennes (CD&V), en de schepen van milieu, Gert Storms. Met de gemeente is overlopen welke acties er nog ondernomen zijn sinds 24 oktober 2022. Toen vond er volgens een persbericht van het parket, een grote inval plaats in de beide vestigingen van Hoeve Hoogland / Felicanis en bij een verbonden dierenarts uit Limburg.

"Uitverkoop"

GAIA heeft er bij de burgemeester en de schepen op aangedrongen dat de gemeente, bevoegd voor alles wat met de omgevingsvergunning te maken heeft, er alles aan zou doen om Felicanis / Hoeve Hoogland definitief gesloten te krijgen. Want al op 10 mei van dit jaar heeft de Vlaamse Minister voor Dierenwelzijn, Ben Weyts (NV-A), de twee erkenningen voor de vestigingen op het adres Bos Dellen 5 in Kasterlee ingetrokken met ingang van 1 augustus 2023. Recent vernam GAIA dat de uitbater naar de burgerlijke kortgedingrechter is getrokken en die gaf 2 maanden langer respijt om over te gaan tot een “uitverkoop”.

Opvolging door alle niveaus

Voor GAIA is het zo klaar als een klontje: na 1 oktober moet het gedaan zijn. Tijdens het gesprek met de burgemeester en de schepen werd duidelijk dat de gemeente het ook zat is. Het dossier wordt verder van nabij opgevolgd en dit op alle niveaus: bij de gemeente, bij de inspectie Dierenwelzijn en bij het parket en de onderzoeksrechter. Als BVBA Hoeve Hoogland (en de zaakvoerders) wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank, behoort een gevangenisstraf tot de mogelijkheden, samen met een levenslang verbod op het houden van dieren. To be continued!

De speeltijd is voorbij voor Felicanis-Hoeve Hoogland. Gaia vraagt de sluiting. En het lijkt erop dat die er gaat komen. De aanhouder wint

Anthony Godfroid
Advocaat van GAIA