Image
Brusselse codex voor Dierenwelzijn
Wallonië is de enige regio in België die sinds 2018 beschikt over een “codex Dierenwelzijn”, die reeds bestaande en nieuwe wetgeving inzake dierenwelzijn bundelt. Bernard Clerfayt, de Brusselse minister van Dierenwelzijn, heeft beslist dat het hoog tijd is om eenzelfde wetgevend kader in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te voorzien!
2 juli 2021

Daartoe heeft de minister beslist de mening van de Brusselaars over dierenwelzijn te vragen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de Brusselse regering deze nieuwe codex in eerste lezing in de tweede helft van 2022 aanneemt.

Wij roepen dan ook alle Brusselaars met een hart voor dieren op om zeer aandachtig te reageren op deze volksraadpleging: Dit is een unieke kans om uw mening te geven over belangrijke kwesties voor de toekomst van de dieren in Brussel. We vragen u bijzondere aandacht te besteden aan het onverdoofd slachten en het verbod op het onverdoofd koken van levende kreeften.

Ter herinnering: onverdoofd slachten is verboden in Wallonië en Vlaanderen, enkel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft het slachten van dieren zonder verdoving nog niet verboden. Beantwoord de online vragenlijst op: www.geefonsuwstem.brussels

Twijfelt u nog over sommige van uw antwoorden? In bijgevoegd document vindt u de antwoorden op deze vragenlijst volgens de visie van GAIA.

vragenlijst_geef_ons_uw_stem.pdf
Document
PDF, 83.28kb
GAIA informeert

Gerelateerde nieuwsitems