Zeehondenjacht is op zijn retour

Zeehondenjacht is op zijn retour

GAIA informeert
29 mei 2015

The campaigners are the winners, we are the losers… that’s all. (De actievoerders zijn de winnaars, wij zijn de verliezers… dat is alles)

In Tromsø (in het noorden van Noorwegen) is de zeehondenjacht nu officieel verdwenen. Dat betekent het einde van een lange traditie in de stad.

De oorzaak? Volgens een lokale restauranthouder, die al bijna 30 jaar zeehondenvlees serveert, is het de schuld van actievoerders die ijveren voor meer dierenrechten. Zij zijn erin geslaagd, klinkt het, om er op Europees niveau een verbod door te krijgen op de handel in zeehondenproducten.

Deze historische overwinning heeft al van tienduizenden zeehonden het leven gered. Een overwinning ook waar GAIA erg fier op is, aangezien België een sleutelrol gespeeld heeft in het verhaal van het Europese verbod. Meer nog, dankzij de acties van GAIA onze collega’s van het IFAW heeft ons land in 2008 dat verbod als eerste doorgevoerd op nationaal niveau.

Meer info (in het Engels): Tromsø says goodbye to the seal hunt, a long-lasting local tradition

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.