www.virton-toerisme.be moet toerist afschrikken

www.virton-toerisme.be moet toerist afschrikken

GAIA informeert
11 februari 2014

Brussel, 11 februari 2014 – "Virton is de gezellige hoofdstad van de Belgische Gaumestreek, die bekend staat voor zijn mooie valleien. Maar in Virton dreigt ook de eerste nertsenkwekerij van Wallonië te komen." Deze informatie krijgt de bezoeker van de website www.virton-toerisme.be te zien. De dierenrechtenorganisatie GAIA lanceert deze website om buurtbewoners en toeristen te informeren over de dieronvriendelijke toeristische attractie die in Virton dreigt te komen.

Enkele weken geleden werd aan het College van burgemeester en schepenen van Virton een project voorgesteld: een nertsenkwekerij voor 18.000 dieren voor de bontindustrie. François Culot, de burgemeester van de fusiegemeente Virton, gaf al gauw via de pers te kennen dat hij deze kwekerij van wilde dieren in kooien wel zag zitten. Dat was voor GAIA voldoende om in actie te schieten en op de ernstige problemen voor het welzijn van de dieren en de overlast voor de omgeving te wijzen.

Na een protestactie op 31 januari ll. in Virton samen met andere dierenorganisaties en buurtbewoners, lanceert GAIA nu een website met een "antitoeristische" pagina. Speciaal daarvoor kocht de organisatie de domeinnamen www.virton-tourisme.be, www.virton-tourism.com en www.virton-toerisme.be. De organisatie wil zo bewoners en toeristen informeren over wat er in de hoofdstad van de Gaume te gebeuren staat. Op de website staan ook de e-mailadressen van de verantwoordelijken bij wie toeristen kunnen te kennen geven dat ze Virton zullen links laten liggen, zolang er geen duidelijkheid is dat de nertsenkwekerij er niet welkom is. En om zo veel mogelijk toeristen te bereiken, verspreidt GAIA zijn boodschap in drie talen: Frans, Nederlands en Engels.

Ann De Greef, directeur van GAIA: "Wij zullen er alles aan doen om te verhinderen dat die nieuwe hel voor nertsen er komt. Het schepencollege moet nog advies geven, maar wij hopen dat ze hun gezond verstand zullen gebruiken." Als ze dat effectief doen, zal GAIA de websites verwijderen en de domeinnamen met veel plezier aan de gemeente Virton schenken.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.