Welke weg naar proefdiervrij onderzoek? GAIA gehoord in Commissie Dierenwelzijn Vlaams Parlement

Welke weg naar proefdiervrij onderzoek? GAIA gehoord in Commissie Dierenwelzijn Vlaams Parlement

19 april 2017

Vanmorgen tijdens de hoorzitting over dierproeven en alternatieven in de Commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement gaf GAIA-voorziiter Michel Vandenbosch zijn visie over de manier waarop er vooruitgang kan geboekt worden om het objectief van GAIA - proefdiervrij onderzoek - te realiseren.

Hij lichtte enkele pijnpunten toe zoals het gebrek aan transparantie en aan informatie over pijnlijke proeven op dieren en aan kennis van bepaalde onderzoekers over hoe pijn bij dieren in te schatten. Hij kaartte ook de VUB-mishandelingen van proefdieren aan, die GAIA eind november vorig jaar onthulde. Bovendien schetste hij in grote lijnen enkele probleemoplossende pistes en prioriteiten. De commissieleden hoorden ook onderzoekers van de VUB, de KUL en Janssen Belgiƫ. De sprekers beantwoordden vragen van commissieleden. Nadien volgde een pittig maar constructief debat. Benieuwd welk gevolg de commissie Dierenwelzijn er aan zal geven.

Bekijk hier de hoorzitting.

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.