Waregem Koerse veel veiliger dankzij GAIA

Waregem Koerse veel veiliger dankzij GAIA

GAIA informeert
28 augustus 2012

De aanwezigheid van GAIA op Waregem Koerse, al 20 jaar lang, heeft de hindernisrennen veel veiliger gemaakt voor de paarden.

Aan elk obstakel van de hindernisrennen van Waregem Koerse staan vandaag waarnemers van GAIA opgesteld. Voor de twintigste keer op rij kijkt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch toe op het verloop van de vier hindernisrennen. Aanvankelijk met protestacties en door tal van dodelijke valpartijen aan het licht te brengen. In 1996 bereikte GAIA een akkoord met de organisatoren. "Dankzij de vele veranderingen die GAIA kon afdwingen, zijn de hindernisrennen paardvriendelijker en veiliger voor de volbloeden geworden," onderstreept Michel Vandenbosch. Vorig jaar beëindigden alle deelnemende paarden ongedeerd hun ren. "Maar onze aanwezigheid is en blijft nodig."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.