Waalse regering verbiedt pelsdierhouderij

Waalse regering verbiedt pelsdierhouderij

Resultaat
23 oktober 2014

De Waalse regering heeft vandaag een ontwerpdecreet van de minister van Dierenwelzijn Carlo Di Antonio goedgekeurd om pelsdierhouderijen in Wallonië te verbieden vanaf 1 januari 2015.

GAIA juicht het initiatief van Minister Di Antonio toe. "Deze beslissing is een sterk signaal naar de andere regio's in ons land om een einde te maken aan het lijden van pelsdieren die gekweekt worden voor bont", verklaart Ann De Greef, directeur van GAIA.

De beslissing moet in de komende weken nog goedgekeurd worden door de Raad van State en het Waals Parlement alvorens ze van kracht wordt.

Deze beslissing maakt de komst van een geplande kwekerij van 18.000 nertsen in Virton wel heel onwaarschijnlijk. GAIA en talrijke buurtbewoners hebben zich steeds verzet tegen de komst van zo'n kwekerij.

Een gelijkaardig engagement maakt deel uit van het regeerakkoord van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Bianca Debaets, staatssecretaris van Dierenwelzijn, heeft op de GAIA-dag van zondag 19 oktober duidelijk te kennen gegeven dat ze gelijkaardige maatregelen wil treffen.

In België worden jaarlijks meer dan 150.000 nertsen gevangen gehouden in erbarmelijke omstandigheden en gedood, en dit enkel en alleen voor hun vacht. Deze 18 kwekerijen bevinden zich allemaal in Vlaanderen.

GAIA dringt er bij de Brusselse en Vlaamse ministers van dierenwelzijn op aan om zo snel mogelijk ook in Brussel en Vlaanderen een einde te maken aan de pelsdierhouderij.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.