Voor of tegen onverdoofd slachten: nu kleur bekennen

Voor of tegen onverdoofd slachten: nu kleur bekennen

GAIA-actie
11 oktober 2016

Het ziet er naar uit dat op 26 oktober in de Commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement eindelijk zal gestemd worden over een totaalverbod op onverdoofd slachten. Hermes Sanctorum (onafhankelijk) legt dan zijn voorstel terzake opnieuw voor ter stemming.

Tijd dus voor iedereen om definitief kleur te bekennen in het belang van het dierenwelzijn, en ervoor te zorgen dat een totaalverbod op onverdoofd slachten zo snel mogelijk werkelijkheid wordt in Vlaanderen. Een recente opiniepeiling van Ipsos (augustus 2016) wijst alvast uit dat er een breed maatschappelijk draagvlak bestaat voor een totaalverbod op het onverdoofd ritueel slachten van dieren: liefst 85% van de kiesgerechtigde Vlamingen is er voorstander van. Meer nog: 15% stemt voor een andere partij indien de partij van hun voorkeur zich verzet tegen een verbod op het onverdoofd slachten.

Doe aub mee aan onze schrijfactie naar de leden van de Commissie Dierenwelzijn en de partijvoorzitters in de rechterkolom.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.