Vlaams parlement haalt foie gras van menu

Vlaams parlement haalt foie gras van menu

Resultaat
16 december 2014

Voortaan zal er geen foie gras meer te vinden zijn op het menu van het Vlaams parlement. Vlaams volksvertegenwoordiger Jelle Engelbosch (N-VA) had daar bij de parlementsvoorzitter Peumans op aangedrongen. Een krachtig signaal tegen de gruwelijke praktijken die eenden en ganzen moeten doorstaan voor de productie van foie gras. GAIA reageert tevreden maar hoopt dat Vlaanderen snel werk maakt van een wettelijk verbod op dwangvoederen. Tevens roept GAIA het Brussels parlement op het voorbeeld van Vlaanderen te volgen.

GAIA bedankt het Vlaams parlement en in het bijzonder initiatiefnemer Jelle Engelbosch voor dit belangrijk signaal. Het parlement heeft inderdaad een voorbeeldfunctie die ze hiermee ten volle uitspeelt.

De dierenrechtenorganisatie maakt van de gelegenheid gebruik om bij de Vlaamse politici en de bevoegde minister van Dierenwelzijn Weyts aan te dringen snel werk te maken van een wettelijk verbod. Want in Vlaanderen is dieren onder dwang voederen tot hun lever tot 10 maal het normale volume heeft, jammer genoeg nog perfect legaal.

Diervriendelijk(er)e alternatieven

Het is immers perfect mogelijk om foie gras te produceren zonder de dieren onder dwang te voederen. Dat is een proces waarbij aan de gezonde levers allerlei ingrediënten toegevoegd worden nadat de dieren geslacht zijn.

GAIA bracht daarnaast een 100% diervriendelijk en plantaardig alternatief op de markt: Faux Gras De GAIA, met feestelijke ingrediënten als champagne en truffel.

Nieuwe campagne

Gisteren nog startte GAIA een nieuwe campagne tegen het dwangvoederen voor de productie van foie gras. De campagne loopt tot en met 23/12 op VTM en VRT. Bekijk de campagnefilms met Bruno Vanden Broecke, Herman Brusselmans, Erika Van Tielen en Pol Goossen die een kerstlied zingen met een wel heel speciale micro op www.gaia.be

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.