Versace stopt met bont te gebruiken

Versace stopt met bont te gebruiken

15 maart 2018

Fur Free Alliance, een internationale coalitie van 40 dierenorganisaties die ijveren voor een bontvrije wereld en die in België vertegenwoordigd wordt door GAIA, reageert verheugd op de aankondiging dat Versace bontvrij gaat.

Donatella Versace, de vrouw achter het bekende luxe modemerk Versace, kondigde in een interview aan dat ze niet langer bont zal gebruiken in haar ontwerpen. “Bont? Daar stop ik mee. Ik wil geen dieren doden om mode te maken. Het voelt niet goed aan”, aldus Donatella Versace in The Economist's 1843.

GAIA-directeur Ann De Greef reageert bijzonder enthousiast. “Bont is niet meer van deze tijd. Het is een product dat teert op de ellende van pelsdieren en kan nooit diervriendelijk zijn. Dat een bekend en populair modemerk als Versace verklaart geen bont meer te gebruiken: dat is alweer een grote stap vooruit!”, aldus De Greef.

De dierenrechtenorganisatie hoopt wel dat het niet enkel bij een statement blijft maar dat het modehuis Versace zich ook aansluit bij het Internationale Fur Free Retailer Program dat in België gepromoot wordt door GAIA met zijn bontvrije lijst www.handelaarszonderbont.be. “Als ze het echt menen, sluiten ze zich aan bij het bontvrije programma”, aldus De Greef. “Daarmee zouden ze het voorbeeld volgen van talrijke andere merken zoals Hugo Boss en Michael Kors.”

(photo: Vilius Paskevicius)

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.