Image
Kom bij ons werken
Momenteel zijn wij op zoek naar een Communicatieverantwoordelijke.
8 maart 2021

Sinds 1992 staat GAIA op de bres voor dieren die pijn of angst kunnen voelen. Verschillende wanpraktijken zijn sinds die tijd met succes aangepakt. Ook aan een steeds betere wettelijke bescherming van dieren wordt hard gewerkt. GAIA is in België uitgegroeid tot een begrip en wordt ook internationaal naar waarde geschat. Een team van gedreven en bedreven pleitbezorgers vormt de kern van de organisatie en weet resultaatgericht zijn stempel te drukken via doeltreffende campagnes. Actief op verschillende fronten, klaagt GAIA mistoestanden onderbouwd aan maar we reiken ook werkbare oplossingen aan. Pragmatisch idealistisch. Grensverleggend met beide voeten op de grond. Assertief, doelbewust en weloverwogen. Constructief via overleg met de politiek verantwoordelijke besluitvormers en de bedrijfswereld. Sinds 1992 is er veel veranderd. Er is evenwel nog een hele weg te gaan. Als onafhankelijke vzw kent GAIA een steeds grotere achterban van vrijwilligers, sympathisanten en leden. Om de communicatie te versterken zijn we op zoek naar een m/v:

Pers- en communicatieverantwoordelijke


Functie

Je staat in voor het verder ontwikkelen en implementeren van de interne en externe communicatie. Je bent in staat een communicatie- en mediastrategie te ontwikkelen om je communicatiedoelen te realiseren.

Je weet hoe je vanuit zo’n strategie een communicatieplan opstelt die je vertaalt in concrete acties.

Je schrijft uitmuntende persberichten die de gewenste toon hebben en je versterkt en onderhoudt goede professionele relaties met de pers en de externe partners (communicatiebureau, ...)

Je hebt een neus voor opportuniteiten. Je schrijft artikels voor het ledenmagazine en je staat eveneens in voor de (eind)redactie van andere publicaties.

Je voorziet de website, twitter en facebook van interessante topics. Je staat in voor de opvolging/het beheer van GAIA’s Facebook en Twitter.

Je neemt diverse initiatieven bestemd voor specifieke doelgroepen om GAIA ’s doelstellingen kenbaar te maken en je staat in voor de communicatie met de leden en sympathisanten.

Je verzorgt de digitale nieuwsbrief en je inspireert en coördineert de organisatie van persevents. Je rapporteert rechtstreeks aan de directie.

Je hebt geen 9 to 5 mentaliteit.

Profiel:

Je bent bezeten van communicatie in al zijn facetten en kunt terugblikken op een relevante Masteropleiding.

Je hebt minstens 5 jaar ervaring in het brede communicatiedomein, bij voorkeur met een journalistieke achtergrond. Ervaring met woordvoerderschap is een pluspunt.

Je hebt een sterke pen en bent in staat je de huisstijl van GAIA eigen te maken en naargelang de doelgroep aan te passen en je weet daartoe de juiste toon te vinden. Jouw aanpak is planmatig en je werkt nauwkeurig.

Je hebt een goede kennis van het medialandschap en een goede kennis van het politieke landschap.

Je bent helemaal up-to-date wat sociale media betreft, je bent vertrouwd met office, kennis van Wordpress is een meerwaarde.

Je hebt een goed en realistisch inzicht in het functioneren van de pers en de media en je beschikt over een breed netwerk in deze wereld.

Je hebt een neus voor nieuwsitems met betrekking tot het dierenwelzijn en de dierenrechten.

Je weet een thema doeltreffend in de media te brengen.

Je kan zelfstandig werken en vlot in team functioneren.

Je werkt creatief, met aandacht voor kwaliteit, je hebt zin voor initiatief en je bent zeer nauwkeurig, goed georganiseerd en gestructureerd. Je bent in staat om communicatief strategisch te denken.

Je bent stressbestendig en kan geconcentreerd werken.

Je hebt geen 9 to 5 mentaliteit. Daarnaast schrijf je boeiend en attractief zonder tierlantijntjes en kan je goed argumenteren. Je bent imagobewust, dynamisch, assertief, nauwkeurig en professioneel.

Je kan vlot overweg met de MS Office toepassing en je bent helemaal up-to-date wat nieuwe media betreft.

Je hebt een zeer goede mondelinge en schriftelijke kennis van het Engels en je begrijpt goed Frans, waarin je je vlot kan uitdrukken.

* Uiteraard heb je grote affiniteit met de doelstellingen van GAIA.

Aanbod:

Je krijgt een verantwoordelijke functie waarbij afwisseling en uitdagingen deel uitmaken van elke dag. Je komt terecht in een gedreven en bedreven team met ambitieuze plannen voor de toekomst. Eigen inbreng, inventiviteit en creativiteit worden sterk gewaardeerd. Je kan een belangrijke bijdrage leveren en je stempel drukken op de verdere werking en breed maatschappelijke impact van GAIA.

Interesse?

Stuur je CV en motivatiebrief naar office@gaia.be . Je reactie wordt snel en vertrouwelijk behandeld.