Universiteit Hasselt krijgt vergunning voor bijna 4000 proefdieren

Universiteit Hasselt krijgt vergunning voor bijna 4000 proefdieren

GAIA informeert
17 januari 2014

Brussel, 17 januari 2014. De Deputatie van de Provincie Limburg heeft een vergunning afgeleverd aan de Universiteit van Hasselt voor een aanzienlijke uitbreiding van het aantal proefdieren. De dierenrechtenorganisatie GAIA had bezwaar aangetekend en reageert ontgoocheld. GAIA bekijkt de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de Deputatie.

Reeds in oktober 2012 had GAIA bezwaar aangetekend tegen de aanvraag voor een milieuvergunning door de Universiteit Hasselt om het aantal proefdieren uit te breiden met 35 konijnen, 470 ratten, 2925 muizen, 60 cavia's en 20 minivarkens. De Universiteit trok aanvankelijk haar aanvraag in omdat GAIA had aangetoond dat een aantal elementen uit het dossier leidden tot het onontvankelijk verklaren van de aanvraag. Maar in een nieuwe aanvraag werd nergens toegelicht waarom dergelijke verhoging van het aantal proefdieren noodzakelijk was.

De Universiteit geeft nu zelfs zonder blikken of blozen toe dat het huidige aantal dieren reeds lang niet meer in overeenstemming was met de oude vergunning. In feite wordt nu het boeltje gewoon geregulariseerd. GAIA stelt zich vragen bij deze gang van zaken alsook bij de falende controle door de overheid.

Meer nieuwsberichten over:

Teken onze petitie tegen dierproeven voor schoonmaakproducten!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.