Tierfreunde wordt GAIA

Tierfreunde wordt GAIA

GAIA informeert
19 mei 2015

Naar meer dierenwelzijn in de Duitstalige gemeenschap

Een nieuw hoofdstuk voor het dierenwelzijn in de Duitstalige gemeenschap: de dierenrechtenorganisatie Tierfreunde, actief in de Oostkantons, gaat op in GAIA. Bedoeling is om in dat deel van het land de acties en campagnes voor de verbetering van het dierenwelzijn sterker en effectiever te maken.

Wat betekent dat nu concreet? De leden en vrijwilligers van de vzw Tierfreunde zullen zich simpelweg aansluiten bij GAIA.

“Ik ben blij met deze nieuwe stap, als wezenlijk onderdeel van de geschiedenis van de dierenrechtenbeweging binnen de Duitstalige gemeenschap van België”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

“We hopen snel een goed geoliede vrijwilligerswerking te kunnen uitbouwen in het oosten van het land. Ook willen we onze pool van supporters en leden uitbouwen, om meer steun te verwerven voor onze acties”, voegt hij eraan toe.

De eerste geplande actie voor dit nieuwe partnerschap: de zomertournee van GAIA, die plaatsvindt in de eerste helft van augustus en ook Eupen zal aandoen. Deze tournee maakt deel uit van onze nieuwe actie “Proper huis? Spaar de proefmuis!” Daarmee ijveren we voor een verbod op dierproeven voor onderhoudsproducten in België en in Europa. De precieze data en locaties van de zomertournee zullen later nog worden meegedeeld.

Tierfreunde was actief in de Oostkantons en werd opgericht in 2009, na een succesvolle actie tegen circussen met wilde dieren in Eupen. Sinds 2013 geldt er trouwens een algemeen verbod voor heel België. Begin dit jaar oordeelde de directie van Tierfreunde dat het niet langer mogelijk was om als kleine vzw te functioneren.

(Op de foto: Gerd Xhonneux, oud-voorzitter Tierfreunde, GAIA-vrijwilliger Georg Kremer en GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch)

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.