Strenge straf voor hondenkweker Sint-Lievens-Houtem

Strenge straf voor hondenkweker Sint-Lievens-Houtem

GAIA informeert
25 maart 2010

De rechtbank van eerste aanleg in Oudenaarde heeft vanochtend een strenge straf uitgesproken voor de hondenkwekers uit Sint-Lievens-Houtem, die terechtstonden wegens ernstige dierenverwaarlozing.

Isidoor Vyverman en zijn echtgenote mogen gedurende drie jaar geen enkel dier meer houden en zijn beiden bovendien veroordeeld tot het betalen van een boete van 2.750 euro of een vervangende gevangenisstraf van drie maanden.

GAIA, BLID, ABA en VVDB zijn tevreden met deze uitspraak en onderstrepen dat deze zaak een belangrijk precedent is. Het opgelegde verbod geldt niet enkel voor het houden van honden, maar voor het houden van alle dieren.

In april 2008 had minister Onkelinx de hondenkwekerij al gesloten op advies van haar inspectiedienst, nadat die er een waslijst aan wetsinbreuken had vastgesteld.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: "De rechtbank geeft met deze uitspraak een krachtig signaal tegen de wanpraktijken van zogenaamde broodfokkers, die helaas al te welig tieren in ons land."

BLID-voorzitter Dirk Blanchard: "Gerechtigheid is geschied voor de dieren."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.