Sterilisatie van katten weldra verplicht in Brussel

Sterilisatie van katten weldra verplicht in Brussel

GAIA informeert
05 oktober 2015

Tijdens een debat dat gisteren plaatsvond op het Elsense evenement 'Dieren in de Stad' en waaraan GAIA deelnam, kondigde de woordvoerder van Brussels staatssecretaris voor Dierenwelzijn aan dat de sterilisatie van katten weldra verplicht zal worden in Brussel.

GAIA dringt er bij de bevoegde overheden al jaren op aan dat er een oplossing moet gezocht worden voor de grote overpopulatie van katten en deze aankondiging stemt dan ook bijzonder hoopvol. Elk jaar belanden meer dan 30.000 katten in Belgische asielen. Deze kunnen de grote toestroom niet verwerken en zijn verplicht jaarlijks meer dan 10.000 katten te euthanaseren. Door het probleem bij de wortel aan te pakken, en de huiskatten verplicht te steriliseren, worden er geen 'ongewenste' nestjes kittens meer geboren en zullen er vele dierenlevens gered worden.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.