Sammy Mahdi: einzelganger binnen CD&V of vertolker stem van vele moslims?

Sammy Mahdi: einzelganger binnen CD&V of vertolker stem van vele moslims?

GAIA informeert
07 november 2016

Hoopvol standpunt van Sammy Mahdi, parlementair medewerker van Vlaams Parlementslid Joris Poschet (CD&V) dit weekend in De Morgen: "Ik ben ook voorstander van verdoofd slachten. Zelf eet ik verdoofd geslacht vlees, mijn vader ook. Veel moslims hebben geen probleem met verdoofd slachten. In de rituele regels van het slachten is al veel respect voor dierenwelzijn. In sterk geïslamiseerde landen wordt verdoofd slachten al aanvaard. Het gààt hier ook komen. Profetische woorden?”

En wijze woorden van Yasmien Naciri, die vegetariër is, eveneens dit weekend in De Morgen: “Volgens sommige religieuze voorschriften mag verdoving onder bepaalde voorwaarden. Dan moet een compromis toch mogelijk zijn, ook met de joodse gemeenschap.”

Een Antwerpse taxichauffeur in gesprek met Michel Vandenbosch: “Ik dacht dat verdoving betekende de dieren een verdovend middel inspuiten. Dan mag je dat vlees toch niet eten. Maar nu u me hebt uitgelegd dat de dieren helemaal niks ingespoten krijgen, heb ik geen probleem met verdoving. Hierover heerst nog zoveel onwetendheid in de moslimgemeenschap.

(Foto: raz1940 et Charlotte/flickr)

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.