Rechtszaak moslims contra Vlaamse Gewest

Rechtszaak moslims contra Vlaamse Gewest

GAIA-actie
19 februari 2016

Rechtbank aanvaardt GAIA als vrijwillig tussenkomende partij

Vanmorgen werd op de rechtbank van eerste aanleg de zaak ingeleid die verschillende moslimverenigingen aanspannen tegen het Vlaamse Gewest tegen de beslissing van de minister van Dierenwelzijn Ben Weyts om de Europese Verordening van 2009 die onverdoofd ritueel slachten enkel toelaat in reguliere slachthuizen, te doen naleven.

De moslimverenigingen willen dat die beslissing ongedaan gemaakt wordt zodat ze opnieuw onverdoofd schapen kunnen slachten op tijdelijke slachtvloeren. Dat laatste is echter manifest in strijd met de Europese Slachtverordening. "Je kan een minister van Dierenwelzijn redelijkerwijs niet verwijten dat hij de wet doet naleven", onderstreept GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch, die vanmorgen op de zitting aanwezig was. Zoals de Brusselse rechter in kortgeding op 16/9/2015, die de moslimverenigingen in het ongelijk stelde, besliste de rechtbank van eerste aanleg alvast ook nu GAIA te aanvaarden als vrijwillig tussenkomende partij, die zich aansluit bij het Vlaamse Gewest.

Het dossier wordt in zijn geheel bepleit op 28 juni, waarna de rechtbank knopen zal doorhakken.

Meer nieuwsberichten over:

Stuur een mail naar de Brusselse Parlementsleden

En overtuig hen om voor het verbod te stemmen

Voor een verbod op onverdoofd slachten in Brussel

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.