Reactie GAIA op vermindering dierproeven in Brussel: "Goed begin en prioritaire doelstelling bereikt maar nog veel werk aan de winkel"

Reactie GAIA op vermindering dierproeven in Brussel: "Goed begin en prioritaire doelstelling bereikt maar nog veel werk aan de winkel"

Resultaat
19 juli 2018

Vanaf 1 januari 2020 zijn proeven op honden, katten en primaten verboden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “Met die beslissing ziet GAIA een van zijn prioritaire doelstellingen voor deze legislatuur bereikt. Maar van de oorspronkelijke doelstelling van 30% minder proefdieren in zijn totaliteit blijft weinig over.”

Naast het verbod op proeven op honden, katten en primaten zal het in het Hoofdstedelijk Gewest vanaf 1 januari 2025 verboden zijn om dieren te gebruiken in het kader van opleidingen en voor veiligheidstests, tenzij er geen alternatief bestaat en de tests absoluut noodzakelijk zijn. Voor het toegepast onderzoek – dat 11% van het totale aantal proefdieren beslaat - is beslist om naar een vermindering van 20% te gaan tegen 2025. “Maar eerder kondigde de regering aan om het totale aantal proefdieren te verminderen met 30%. Hoe dan ook: dit is een goed begin. Maar daar mag het zeker niet bij blijven.”

Meer nieuwsberichten over:

Teken onze petitie tegen dierproeven voor schoonmaakproducten!

Dierproeven op honden en katten zijn ontoelaatbaar

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.