Polen haalt bakzeil: geen EU-verbod op legbatterijen

Polen haalt bakzeil: geen EU-verbod op legbatterijen

GAIA informeert
23 februari 2010

Op de EU-Raad van Ministers van Landbouw kreeg Polen gisteren nul op het request. De Poolse landbouwminister vroeg om uitstel van het EU verbod op (conventionele) legbatterijen dat vanaf 2012 ingaat in de hele Europese Unie. Maar geen enkele van de andere 26 lidstaten is Polen gevolgd. Ook de Europese Commissie niet.

Ons land neemt in dit dossier een klaar en duidelijk standpunt in: elk uitstel is onaanvaardbaar en onbespreekbaar, liet het kabinet van minister voor Dierenwelzijn Onkelinx voor de vergadering van de Europese ministers aan GAIA weten. GAIA, dat sterk voor het verbod geijverd heeft, reageert samen met haar Europese zusterorganisaties opgetogen op de beslissing van de Raad van EU-landbouwministers.

Meer nieuwsberichten over:

Protesteer in één muisklik

Help ons Carrefour ervan te overtuigen zijn huidige toelevering van eieren én producten met verwerkte eieren te herzien!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.