Pelsland is failliet!

Pelsland is failliet!

Resultaat
15 juli 2016

Pelsland, jarenlang dé referentie van de handel in dierenbont in België werd vorige maand failliet verklaard door de rechtbank in Antwerpen. Na 40 jaar ziet de zaakvoerder, de financiële crisis en enkele opeenvolgende zachte winters als voornaamste redenen voor de gekelderde verkoop.

Volgens GAIA is er een andere, diepgaandere oorzaak. We stellen vast dat de wereldwijde verkoop van dierenbont er de laatste jaren op achteruit is gegaan doordat ethische en dierenwelzijnsoverwegingen almaar meer terrein winnen. Kopenhagen Fur, één van de grootste bontveilingen ter wereld, schat dat de wereldproductie van bont met een derde zal dalen van 72 miljoen nertsen in 2015 naar 52 miljoen nertsen dit jaar.

Doorheen de jaren werd Pelsland voor GAIA hét symbool in onze strijd tegen dierenbont. De dierenrechtenorganisatie lanceerde tal van memorabele acties aan de Antwerpse vestiging waarbij actievoerders met protestborden en opgesloten in draadgazen kooien protesteerden tegen de wreedheden van de bontindustrie.

Onze strijd is echter nog niet gestreden! Nadat pelsdierkwekerijen verboden werden in Wallonië in 2015, ijvert GAIA nu voor een definitieve sluiting van de resterende 16 pelsdierhouderijen in Vlaanderen.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.