Paprika en e5 zijn handelaars zonder bont

Paprika en e5 zijn handelaars zonder bont

Resultaat
05 maart 2020

De lijst met merken en winkels die bontvrij gaan, wordt steeds langer. Recent nog vulden e5 en Paprika de lijst aan. “Consumenten willen niet langer dierenleed steunen” zegt GAIA-directeur Ann De Greef. “Kledingmerken voelen dat zeer goed aan en zetten de bontvrije stap.”

GAIA is de Belgische vertegenwoordiger van de Fur Free Alliance, een internationale coalitie van meer dan 40 dierenrechtenorganisaties, die werkt aan een bontvrije wereld. Samen proberen ze het ‘Handelaars zonder bont’-programma steeds uit te breiden met nieuwe merken en winkels. Recent nog kon GAIA winkelketens e5 en Paprika toevoegen.

Nee tegen bont
Olivia Devuyst, Marketing Manager bij e5: “e5 heeft een hart voor mode en duurzaam ondernemen, maar ook voor dierenwelzijn. Daarom zeggen wij ‘nee’ tegen bont en ondertekenen wij het ‘Handelaars Zonder Bont’ programma.

Fabienne Bulteel, directeur van Paprika: “Paprika zet zich al jaren in tegen bont maar we nog meer dan dat. Geen van onze jassen heeft ganzenveren, we gebruiken geen angora voor onze truien en we geven de voorkeur aan organische, eco-verantwoordelijke en gerecyclede materialen. Het welzijn van mens en dier maakt deel uit van onze waarden.

Dieren die voor bont gekweekt worden, leven een erbarmelijk leven. Ze leven in kleine kooien waar ze zichzelf verminken en worden op het einde van hun leven vergast (nertsen) of anaal geëlektrocuteerd (vossen). Daarnaast is dieren kweken voor hun pels zeer inefficiënt en zeer milieuvervuilend. “Reden genoeg om bont voor eens en voor altijd naar het verleden te verbannen”, aldus Ann De Greef. “Er is geen maatschappelijk draagvlak meer voor. Precies omdat voor het overgrote deel van de consumenten bont teert op de ellende van pelsdieren. De meeste mensen vinden het bovendien onaanvaardbaar en onverantwoord dat dieren gedood worden om van hun pels bontjassen en -accessoires te maken.

De volledige lijst van bontvrije handelaars is te vinden op de GAIA-app en via www.handelaarszonderbont.be.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.