Paard geëuthanaseerd op Waregem Koerse

Paard geëuthanaseerd op Waregem Koerse

GAIA informeert
28 augustus 2012

Het paard Satin Light heeft de Grote Steeple Chase van Vlaanderen niet overleefd. Het 6-jarige Franse renpaard liep een ernstige kwetsuur op in rechte lijn op weg naar de Ierse berm-hindernis. De kwetsuur bleek zodanig ernstig dat de dierenartsen het dier moesten inslapen.

"Heel erg, ik ben er het hart van in", reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch, die met waarnemers aan elke hindernis mee toekeek op het verloop van de rennen. "Zeer spijtig, temeer daar WK verder voor de overige renpaarden best meeviel", Vandenbosch gaat de beelden met specialisten analyseren. "We moeten te weten komen waaraan de kwetsuur van Satin Light te wijten is om dergelijke kwetsuren met fatale afloop in de toekomst te voorkomen." Vandenbosch sluit niet uit dat bijkomende aanpassingen aan parcours en hindernissen nodig zijn.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.