Oscar voor dolfijnenman

Oscar voor dolfijnenman

GAIA informeert
08 maart 2010

GAIA heeft vanochtend in alle vroegte haar felicitaties overgemaakt aan Ric O'Barry, dé held van 'The Cove. 'The Cove' van Louie Psihoyos kreeg gisteren tijdens de Oscaruitreiking in Hollywood een Award als beste documentaire.

De film toont de strijd tegen het vreselijke lot van dolfijnen in het Japanse Taiji, een baai in Japan waar de verontrustende praktijken van de internationale handel in dolfijnen begint. Een groep, geleid door Richard O'Barry -de man die Flipper trainde- bedenkt een clandestien plan om te infiltreren in de voor buitenstaanders afgesloten baai om de weerzinwekkende taferelen aldaar te filmen. Dit levert beelden die niet altijd leuk zijn om naar te kijken, maar wel heel goed zijn om te zien!

Ook Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA, was zeer onder de indruk van de documentaire: "Ik heb 'The Cove' gezien. Beklijvend mooi en confronterend hard toont 'The Cove' de realiteit die heel anders is dan de industrie van de dolfinaria ons wil doen geloven. Dé held van 'The Cove' is mijn vriend Ric O'Barry, trainer van de dolfijnen uit de originele Flipperfilm. De industrie die hij ooit mee hielp opbouwen, bestrijdt hij nu als geen ander. Meermaals voerde ik met hem actie, o.a. voor de sluiting van het ondermaatse dolfinarium van de Antwerpse Zoo, dat nu geen dolfijnen meer gevangen houdt. Ik bewonder Ric voor zijn grote kennis van dolfijnen, zijn enorme moed en vooral zijn gigantisch doorzettingsvermogen. 'The Cove' is een hommage aan de ongelijke strijd die een buitengewoon mens op zijn eigen briljante wijze voert tegen het uitbuiten en uitmoorden van zijn beschermelingen. Kortom: een meer dan verdiende Oscar-winnaar!"

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.