Ook provincie Limburg schrapt foie gras van menu

Ook provincie Limburg schrapt foie gras van menu

Resultaat
18 december 2014

Na het Vlaams parlement, eerder deze week, schrapt nu ook de provincie Limburg foie gras van haar menu. GAIA juicht die beslissing uiteraard toe, en roept de andere provincies op om het Limburgse goede voorbeeld te volgen.

GAIA bedankt de provincie Limburg en in het bijzonder initiatiefnemer Ludwig Vandenhove (sp.a), gedeputeerde van Dierenwelzijn, voor dit krachtige signaal tegen de gruwelijke praktijken die eenden en ganzen moeten doorstaan voor de productie van foie gras.

Ook maakt de dierenrechtenorganisatie van de gelegenheid gebruik om er bij de Vlaamse politici en de bevoegde minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) nogmaals op aan te dringen snel werk te maken van een wettelijk verbod. In Vlaanderen is dieren onder dwang voederen tot hun lever tot 10 maal het normale volume heeft, jammer genoeg nog perfect legaal. Het is evenwel perfect mogelijk om foie gras te produceren zonder de dieren onder dwang te vetmesten, door aan de gezonde levers allerlei ingrediënten toe te voegen nadat de dieren geslacht zijn.

Diervriendelijk(er)e alternatieven

GAIA bracht al een 100% diervriendelijk en plantaardig alternatief op de markt: Faux Gras De GAIA, met feestelijke ingrediënten als champagne en truffel. En begin deze week startte de organisatie een nieuwe campagne tegen het dwangvoederen voor de productie van foie gras. De campagne loopt nog tot en met 23/12 op VTM en VRT. Bekijk de campagnefilms met Bruno Vanden Broecke, Herman Brusselmans, Erika Van Tielen en Pol Goossen die een kerstlied zingen met een wel heel speciale micro op www.gaia.be

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.