Ook GAIA pleit voor nationale en zo nodig zelfs internationale aanpak van dierenmishandeling

Ook GAIA pleit voor nationale en zo nodig zelfs internationale aanpak van dierenmishandeling

GAIA informeert
13 september 2018

Dierenrechtenorganisatie GAIA schaart zich volmondig achter de oproep van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) om steeds terugkerende, gruwelijke gevallen van paarden- en gelijkaardige dierenmishandeling nationaal te coördineren en meer mensen en middelen in te zetten om de tot op heden onvindbare daders op te sporen.

Michel Vandenbosch: “Dat soort gruwel mag niet straffeloos voortduren zoals dat nu al enkele jaren het geval is met daders die spoorloos blijven. Politie en gerecht moeten hier meer dan een paar tandjes bijsteken. Dat niet alleen omwille van het verschrikkelijke leed dat de dieren ondergaan maar ook omdat het risico niet ondenkbaar is dat de psychopathische daders vroeg of laat niet genoeg kicks meer ervaren bij hun dierlijke slachtoffers en hun sadistische wanpraktijken mogelijk op mensen botvieren.” De GAIA-voorzitter is van mening dat zeker in het geval van de paardenmishandelingen internationale samenwerking van politie en gerecht met Nederland geen overbodige luxe is.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.