Ook Brussels parlement verbiedt foie gras

Ook Brussels parlement verbiedt foie gras

Resultaat
12 maart 2015

Brussel, 12 maart 2015 – Vanaf vandaag wordt er geen foie gras meer geserveerd op officiële recepties en weekvergaderingen van het Brusselse parlement. Na het Vlaamse parlement (eind 2014) en het federale parlement (begin dit jaar) is dit al de derde assemblee die zo'n verbod doorvoert. "Nu enkel nog het Waalse parlement", aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

Het was op initiatief van Brussels parlementslid Annemie Maes (Groen) dat het bureau van het Brusselse parlement een algemeen verbod op eendenlever heeft goedgekeurd. "Op die manier laten we zien dat we unaniem gekant zijn tegen dierenleed", zegt Annemie Maes. GAIA prijst het Brusselse parlement en de initiatiefneemster voor dit diervriendelijke signaal.

Het Brusselse niveau volgt het voorbeeld van het Vlaamse en het federale, waar foie gras respectievelijk eind 2014 en begin dit jaar van het menu werd gehaald. Hetzelfde geldt voor de provincie Limburg. "Nu moeten we enkel nog het Waalse parlement zien te overtuigen", zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "Want ook daar heeft men een voorbeeldfunctie te vervullen."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.