Ook Albert Heijn kiest voor vlees zonder onnodig dierenleed

Ook Albert Heijn kiest voor vlees zonder onnodig dierenleed

GAIA informeert
13 april 2015

Voortaan verkoopt ook Albert Heijn enkel nog vlees (inclusief halal) dat afkomstig is van dieren die verdoofd werden voor de slacht. GAIA juicht die beslissing toe, aangezien onverdoofd slachten bij dieren ernstig en langdurig lijden veroorzaakt. GAIA herhaalt ook zijn oproep aan onze politici om de voorziene uitzondering in de wet te schrappen. Die uitzondering stipuleert dat elk dier verdoofd moet worden voor de slachting, tenzij het om een religieuze rite gaat.

Na Lidl, Carrefour en Colruyt is Albert Heijn de vierde supermarktketen in ons land die vlees van onverdoofd geslachte dieren uit de rekken haalt, zowel in de beenhouwerij als in de diepvriesrekken.

Uit een recente opiniepeiling blijkt trouwens dat 9 op de 10 Belgen voorstander zijn van een wet die het verdoven van dieren bij het slachten verplicht, zonder uitzondering.

Meer nieuwsberichten over:

Stuur een mail naar de Brusselse Parlementsleden

En overtuig hen om voor het verbod te stemmen

Voor een verbod op onverdoofd slachten in Brussel

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.