Onze zomertournee zit erop maar onze strijd gaat verder

Onze zomertournee zit erop maar onze strijd gaat verder

GAIA-actie
23 augustus 2016

De voorbije drie weken hebben we voor onze jaarlijkse zomertournee heel België doorkruist. Het was gewoonweg fantastisch om in alle steden zoveel waardevolle steun te krijgen van vier- en tweevoeters die massaal onze “Pootitie” tegen proeven op honden en katten zijn komen tekenen.

Dankzij u en dankzij ons gedreven team van collega’s en vrijwilligers zijn we er tijdens onze rondreis in geslaagd om meer dan 10.000 poot- en handtekeningen te verzamelen: van onschatbare waarde om dit dierenleed te stoppen! Tal van bekende Vlamingen en hun trouwe viervoeters zijn onze campagne, al dan niet ter plaatse komen steunen: Pol Goossen en Wap via sociale media, Chris Dusauchoit en Mona in Brussel, Lesley-Ann Poppe en Coco in Antwerpen, Herman Brusselmans en Eddie in Gent en Loes Van Den Heuvel en Lila in Leuven.

De campagne

Aan de basis van deze campagne, ligt een rapport in opdracht van GAIA, dat het gebruik van honden en katten voor wetenschappelijke experimenten in België onderzoekt. Ook al blijven laboratoria opzettelijk vaag over de aard van de dierproeven die ze uitvoeren, de pijnlijke waarheid, goed verborgen voor de ogen van het grote publiek, kan niet genegeerd worden.

Katten en honden worden onderworpen aan verschillende ingrepen in het kader van experimenten: injecties, puncties, het inbrengen van katheters, elektrische schokken, het toedienen van medicijnen, operaties, verwondingen,… Volgens de officiële statistieken werden er in België in totaal 1578 honden en 120 katten gebruikt voor wetenschappelijke experimenten in 2014. Aarzel niet om onze veelvoorkomende vragen te raadplegen, indien u graag meer informatie wenst over dit onderwerp.

Schiet in actie

Onze strijd om definitief een einde te maken aan bijzonder pijnlijke proeven op deze weerloze en voelende wezens is helaas nog lang niet gestreden. Daarom reken GAIA ten volle op uw hulp en steun om onze campagne massaal te blijven delen en onze “Pootitie” te laten tekenen door zoveel mogelijk mensen en hun viervoeters: familie, vrienden, kennissen, collega’s, studiegenoten…

Onze “Pootitie” bestaat ook in een papieren versie. U kan het formulier hier downloaden of bestellen via onze website (in de categorie ‘Dierproeven’, onderaan de lijst).

Duizend maal dank voor uw onvoorwaardelijke steun!

Meer nieuwsberichten over:

Dierproeven op honden en katten zijn ontoelaatbaar

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.