Offerfeest 2014: belangrijke informatie

Offerfeest 2014: belangrijke informatie

GAIA informeert
02 oktober 2014

Ingevolge de wet op het dierenwelzijn is het slachten van schapen thuis verboden in het kader van het Offerfeest van de moslims (Aïd-el-Kebir), dat nu zaterdag 4 oktober plaats heeft. Vandaag de dag mogen de dieren enkel in een slachthuis geslacht worden of op een tijdelijk toegestane slachtvloer.

Ieder jaar opnieuw worden er bij GAIA overtredingen van deze regel gesignaleerd en daarom willen wij de burgers op de hoogte brengen van de stappen die moeten worden ondernomen in geval van een slachting aan huis:

1. Verwittig onmiddellijk de politie. De politiediensten zijn verantwoordelijk voor het naleven van de wet op het dierenwelzijn en zij kunnen overgaan tot het in beslag nemen van het schaap.

2. Breng daarna GAIA op de hoogte van de vastgestelde feiten en het gevolg dat er door de politie aan werd gegeven. Tel: 02/245 29 50 of info [at] gaia [dot] be

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.