Noorwegen verbiedt pelsdierkwekerijen

Noorwegen verbiedt pelsdierkwekerijen

Resultaat
15 januari 2018

De Noorse regering heeft een nationaal plan voorgesteld om bontkwekerijen tegen 2025 definitief te sluiten. Goed nieuws dus voor de 700.000 nertsen en de 110.000 vossen die jaarlijks gekweekt en gedood worden voor hun pels in de meer dan 300 kwekerijen die het land vandaag telt.

Noorwegen vervoegt hierbij de almaar langer wordende lijst van landen die de productie van bont op hun grondgebied verbieden of verboden hebben. In Europa hebben 8 landen reeds dit wettelijk besluit genomen (het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Nederland, Slovenië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Macedonië en de Tsjechische Republiek).

In België is een verbod op pelsdierkwekerijen reeds van kracht in Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Enkel Vlaanderen telt nog 17 actieve nertsenkwekerijen.

(foto: Roger Brendhagen)

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.