Nieuwe werkgroep rond Dierenwelzijn moet versnippering voorkomen

Nieuwe werkgroep rond Dierenwelzijn moet versnippering voorkomen

GAIA informeert
22 juli 2015

Sinds de zesde staatshervorming is Dierenwelzijn een regionale bevoegdheid. Twee Brusselse parlementairen lanceren daarom de Intergroep ‘Dierenwelzijn en dierenbescherming’, die openstaat voor álle parlementairen die actief zijn in België, om een versnipperd beleid te voorkomen. De initiatiefnemers inspireren zich op het voorbeeld van de Intergroepen in het Europees parlement. Een supergoed initiatief, vindt GAIA.

De nieuwe Belgische Intergroep komt er op initiatief van twee Brusselse parlementairen: de Nederlandstalige Annemie Maes (Groen) en de Franstalige Barbara d’Ursel (FDF). De reden? Sinds de zesde staatshervorming is Dierenwelzijn een regionale bevoegdheid. Met de nieuwe Intergroep willen Maes en d’Ursel ervoor zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting blijven staan. Ze willen ook absoluut vermijden dat de dieren in een bepaalde regio op den duur minder goed zouden worden behandeld dan elders in België.

De nieuwe Intergroep voor de dieren staat open voor alle Belgische parlementairen die actief zijn in de Kamer, de Senaat en in de verschillende parlementaire assemblees van de Gewesten en de Gemeenschappen. Het is de bedoeling dat de leden (op vrijwillige basis) een dynamiek op poten zetten voor een grotere bescherming van de dieren. Dit door middel van politiek overleg, het uitwisselen van ideeën voor interpellaties en wetsvoorstellen, gecoördineerde acties tussen de verschillende parlementen in België, nauwe contacten met dierenbeschermingsorganisaties, …

GAIA juicht hun initiatief uiteraard toe, net omdat het zoveel meer is dan een louter symbolische actie. Onnodig te zeggen dat de nieuwe Intergroep eventuele barrières op politiek, taalkundig of communautair niveau wil overstijgen. GAIA wenst beide politici veel succes toe met hun initiatief, en hoopt zijn steentje te kunnen bijdragen in het voordeel van de dieren.

(Foto : Danel Solabarrieta/Flickr)

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.